Silja Symphony

Det yngre av de två fartygen med gågata som går i trafik Stockholm – Mariehamn – Helsingfors. Byggd 1991 av Kvarner Masa-Yards Oy Åbo Finland.

Hytter

Executive Suite

Junior Suite

Commodore
Stora hytter i fören. Här finns även ett litet krypin med en liten bar, snacks, juice och annat gott. Det finns även bastu. Det bästa med Commodore-klassen är att hela hyttavdelningen är låst och separerad från övriga fartyget vilket gör att det inte är några barn som springer eller överförfriskade vuxna som stör friden.

DeLuxe-hytt

Familjehytt & Mumin Familjehytt

Muminhytt

A-hytt
Bra standardhytter med fönster ut mot havet.

Promenade
Om du vill ha bra signal mot fartygets WIFI är det Promenade-hytter som gäller. Som namnet antyder ligger dessa hytter inåt med fönster mot gågatan. Hytterna har tv samt vägguttag vid sängarnas huvudändar så du kan ha mobilen som väckarklocka utan problem.

En mindre bra sak med promenade-hytterna är att handikapp- och allergihytterna finns på däck åtta precis vid showbaren som har öppet långt in på småtimmarna. Här anser jag att det är störst risk att utsättas för vrål och skrän från överförfriskade medpassagerare.

B-hytt
Insideshytt för den som inte behöver ett fönster. Inget fel på de hytterna men resan blir lite tråkigare utan att ha något att titta på.

C-hytt
Under bildäck hittar man C-hytterna. Har aldrig rest i dessa men kan tänka mig att det är lite av en inofficiell partydel av fartyget.